Gelato βανίλια
Συστατικά
- 500 γρ. γάλα, φρέσκο πλήρες
- 110 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. γλυκόζη
- 50 γρ. γάλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 85ο C.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Περνάμε το μείγμα από σίτα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2-3 λεπτά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/gelato-vanilia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου