Gelato βανίλια




Συστατικά
  • 500 γρ. γάλα, φρέσκο πλήρες
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 50 γρ. γάλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι


Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 85ο C.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Περνάμε το μείγμα από σίτα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε μπολάκια.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.




πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/gelato-vanilia

Σχόλια